Зголошення до приняття в УПС

Коли я стаю пластуном-сеніором?
Перехід від старшого пластунства (УСП) до сеніорату (УПС) стається автоматично в 35ому році життя. Якщо хочеш, можеш перейти скорше – від 28 років, але мусиш тоді виповнити анкету Зголошення до приняття в УПС.

Як можна стати пластуном-сеніором?
Є три можливі способи стати пластуном-сеніором:

  1. Старші пластуни які осягнули границю віку, (встановлену правильником УСП та приписами країв), і які будучи старшими пластунами впродовж щонайменше трьох років були діяльні в Пласті переходять до УПС. Це стається автоматично через співпрацю УСП, УПС та Канцелярією КПС. Ці пластуни оформлені як прихильники (пл. сен. прих.). Прихильник, це кандидат на дійсного члена у пробному часі, що триває, як правило, два роки, але в окремих випадках може бути скорочений до року. Якщо пластун був активним в УСП до часу переходу, може виповнити Анкету діловоду і вислати до Канцелярії КПС щоб Крайова Булава УПС перевірила та ухвалила сеніорський ступінь праці. Як завжди, пластова вкладка і передплата Шляху повинні бути передплачені.
  2. Колишні пластуни, тепер сеніорського віку, можуть повернутися до Пласту виповнявши анкету Зголошення до приняття в УПС. Вони мають вияснити свою перерву в пластуванні на цій анкеті. Ці пластуни оформлені як прихильники (пл. сен. прих.). Прихильник це кандидат на дійсного члена у пробному часі, що триває, як правило, два роки, але в окремих випадках може бути скорочений до року. Пластун повинен зголоситися Станичному чи Голові Осередку Праці УПС у своїй станиці та попросити підписати Зголошення до приняття в УПС. Пластун тоді висилає анкету Канцелярії КПС. Як завжди, пластова вкладка і передплата Шляху повинні бути передплачені.
  3. У виняткових випадках особи сеніорського віку, які ніколи не належали до Пласту, але живуть згідно з пластовими засадами й дають запоруку, що будуть придержуватися Пластового Закону можуть записатися до Пласту виповнявши анкету Зголошення до приняття в УПС. В додатку, ця особа має написати короткий життєпис і прилучити до анкети зголошення. Ці пластуни оформлені як прихильники (пл. сен. прих.) Прихильник це кандидат на дійсного члена у пробному часі, що триває, як правило, два роки, але в окремих випадках може бути скорочений до року. Пластун повинен зголоситися Станичному чи Голові Осередку Праці УПС у своїй станиці та попросити підписати Зголошення до приняття в УПС. Пластун тоді висилає анкету Канцелярії КПС. Як завжди, пластова вкладка і передплата Шляху повинні бути передплачені.

Прикріплення