Крайова Пластова Акція «Зігрій Серця»

Apr 24, 2024 | КПС

Крайова Пластова Старшина в США разом з групою «Scouts for Ukraine» виступили восени з ініціятивою провести акцію «Зігрій серця» серед юнацтва і новацтва краю. Суть акції полягала в тому, щоби зібрати і переслати до України зігріваючі набори для воїнів, котрі захищають свою Батьківщину на фронті. До цієї ініціятиви радо долучилися пластові станиці і групи в Філядельфії, Ню Йорку, Нюарку, Піттсбурґу, Чікаґо, Дітройті, Міннеаполісі і Сієтлі. Разом вони зібрали більше 3,200 таких наборів.

До цих зігріваючих наборів входили теплі вовняні шкарпетки, енерґетичні батончики, обігріваючі пакетики для рук, медична ковдра екстреної допомоги і силіконові затички до вух. Пластуни з Міннеаполісу додали також до цих складників теплі ковдри. Юнацтво і новацтво зустрічалися на спеціяльних сходинах, де пакували індивідуальні набори, які потім складали в великі пачки для пересилання до України. Діти також писали листи і малювали малюнки, щоби підтримати воїнів і подарувати їм тепло своїх сердець.

Дякуємо всім пластунам, які зробили це пластове спільне добре діло. Сподіваємося, що ці зігріваючі набори хоч трошки допомогли воякам пережити цю жорстоку і холодну зиму, а дитячі листи і малюнки зміцнили їхні силу і віру в перемогу.

Акція «Зігрій серця» стала корисною не тільки для солдатів на фронті. Вона мала також важливе виховне значення для наших пластунів, які власноручно складали ці набори, розуміючи, що кожен з них є маленькою краплею в морі, що наближає перемогу України. Саме таке маленьке щоденне добре діло є основною клітиною пластової виховної системи. Тому дякуємо всім виховникам і пластовим старшинам, які допомогли організувати своє юнацтво і новацтво на місцях для цієї благородної цілі.

Дякуємо компаніям Міст і TRT Express , які посприяли з пересиланням зігріваючих наборів до України. Також дякуємо ініціятивній групі «Scouts for Ukraine», яка оплатила цю пересилку. Об’єднуймо і надалі нашу співпрацю в діяспорі для допомоги нашим воїнам і робімо все, що в наших силах, щоби Україна якнайскоріше перемогла.

Автор: Софія Шиприкевич