Нова Вмілість Для Юнацтва – Публичні Виступи

Oct 1, 2021 | Ресури, Юнацтво

1. Виголоси промову про себе (3-5 хвилин) перед гуртком, куренем, кошем, чи іншою групою. Зазначи одну особу котра б слідкувала як часто використовуєш марні слова для заповнення, наприклад слова такі як: гм, так як, знаєш. Попроси критику презентації слухачів та знову виголоси ту саму промову, включаючи коментарі інших.
2. Поясни чому важливим є стояти просто, бути свідомим, як реаґувати, дивитись слухачам в очі, голосно говорити та відчувати реакцію слухачів.
3. Поясни п’ять важливих критерій у підготовці наочних посібників (visual aids).
4. Поясни чому денервуватись під час виступу є нормальною реакцією. Опиши 3-5 стратегій, які допоможуть перемогти невпевненість.
5. Виконай промову (3-5 хвилин) на тему, яку виховник вибере, включаючи те, що вивчив/чила в точках 3 і 4.
6. Виконай імпровізовану промову (2 хвилини), в рамках групової дискусії, на одну з вибраних виховником підготовлених тем.
7. Вибери тему із списку тем, приготованих виховником та напиши промову (8-10 хвилин) до виступу. Виконай цю промову перед гуртком або на відео.
8. Розкажи, що спостеріг/гла, коли вислухав/ла інших промовців (наприклад учителя, священника, політика), та що вважав/ла були ефектовні елементи, і котрі би сам/а виконав/ла інакше.
9. Покажи що знаєш як провести сходини з використанням парламенських процедур (Roberts Rules of Order). Візьми участь у сходинах, де такий правильник вживається.