ЗАЯВА — Пластова Відданість До Інклюзивності та справедливості

Jun 18, 2020 | КПС, Новацтво, Сеніори, Старші Пластуни, Улади, Юнацтво

18-ого червня 2020 р.

Пластова відданість до інклюзивності та справедливості

Дорогі Пластуни і Пластунки!

Недавні сумні події в США зворушили наше суспільство і спричинили багаточисленні організовані вияви спротиву расизму та нетолерантності не лише у нашій країні, але і по цілому світі. Ці події підтверджують, що, нажаль, нетолерантність залишається впливовою частиною суспільної культури. Вони також викликають необхідність активно працювати, щоб усунути в нашому суспільстві несприйняття інших людей, зокрема на підставі їх раси.

Пласт впроваджує програми, щоб виховати активних і свідомих громадян місцевих громад, своєї держави і світу, які сповідують і практикують ці принципи у житті:

“Цінність людського життя та пошана людської гідності лежать в основі пластової ідеї і є важливими складовими пластової системи виховання. Пласт США у своїй діяльності дотримується принципів відкритості та не толерує дискримінації на підставі релігійних чи політичних поглядів, етнічного походження, раси, статі, статевої орієнтації чи з будь-яких інших причин.”

Пласт США від 2015 року впроваджує програми попередження знущання та знаємо, що це вимагає усвідомлення та тривалих зусиль від нас усіх. Пласт бере на себе зобов’язання розширити ці зусилля та плекати атмосферу інклюзивності та повагу до всіх у нашому суспільстві. Пласт США розробить план дії як цього осягнути та буде активно його виконувати.

«Пластун є братерський та добозичливий. Пластун помагає іншим.» Жити за пластовим законом є несумісним з дискримінацією та расизмом, радше зобов’язує нас сприяти інклюзії та справедливості. Закликаємо пластунів і пластунок доказати підтримку цим принципам своїми діями.

СКОБ!
пл. сен Андрій Козак, ЧМ
Голова Крайової Пластової Старшини в США