ст. пл. Микола Сьокало СМ отримав Бронзовий Хрест

Apr 26, 2020 | Старші Пластуни

Головна Пластова Булава відзначила Бронзовим Хрестом за геройський чин ст. пл. Миколу Сьокало, члена Філядельфійської станиці і куреня Сіроманці — “За врятування життя двох людей від утоплення в океані 14 вересня, 2019 р.”.

Подання на відзначення зробили 29-ий курінь УСП/УПС Велике Плем’я Сіроманці ім. А. Гарасевича спільно з Головною Булавою УСП.

14 вересня 2019 року Микола відпочивав на пляжі і почув крики про допомогу від двох людей, яких відносило в океан. Довго не думаючи, Микола кинувся рятувати. Він скочив у воду, але вона виявилась занадто глибока і течія була стрімка. Рятувати було дуже складно, але на щастя, на допомогу прийшли рятувальники, що були поблизу і їм вдалось усіх трьох витягнути з води.

Ст.пл. Христофор Бей, СМ:

Вперше я дізнався про те, що зробив Микола зі сторінки фейсбук його сестри. Тоді я подзвонив йому і він мені розказав, що сталося. Він відпочиав і думав, що буде мати гарну неділю, але коли почув, що дівчата кричали і кликали на поміч, то відразу вирішив їх врятувати. Слава Богу, що недалеко на пляжі були водні змагання на човнах, де працювали рятівники.

Сестра ст.пл. Мелася Сьокало, Гр:

Пласт вчить нас бути сміливими, самовідданими та сильними. Мій брат завжди це показує. Коли він заплив в океан, він не думав про себе. Він думав про тих двох людей, котрим потрібна допомога і до кінця, він врятував їх життя. Він є прекрасним прикладом основних цінностей, яких навчає нас Пласт.

Ґратулюємо Миколі!